lunes, marzo 5


Yosemite Mono Lake Paiute - Native American Indians
555

3 comentarios:

Piju dijo...

Mola el Camp4 ple tipis i algún ràngers sense cabellera...
Però potser el Capitan era una muntanya sagrada pels Paiutes i no deixarien escalar...

Donn Demetrinco dijo...

Piju,
Creo que los paiute nunca debieron pensar en que se pudiera escalar cualquier tapia de les que les rodeaban.
Me viene a la cabeza que seguro que ellos tenían una toponimia propia para todo lo que hay en el valle y que sería interesante de conocer.
El nombre del lago Tenaya en Tuolomne Meadows, viene de una leyenda india que me contaron. Era la hija de un Gran Jefe de aquellos y no sé que pasó que se tiró al lago por causa de un amor imposible y se ahogó bla bla bla...

Anónimo dijo...

Jo me'n sé una altre!
Els paiuté no són miwak, es veu, segons em van dir eren una escisió apart que eren fugitius. Tenaya era el fill gran d'alguna tribu important. Buscava un lloc on poder-se establir. Un lloc on poguessin viure més o menys tranquils, ja que eren perseguits.
I va trobar una vall.. una vall mitg paradisiaca. va decidir que era el lloc ideal per establir-se. Quan estava de tornada per guiar al seu poble...un gran ós se li va apareixer. l'ós se li va encarar, van lluitar cos a cos i Tenaya va ser el vencedor.
El seu poble el va considerar un heroi, no només per véncer lós sino per trobar aquell vall.
I segons em va dir una amiga navajo, yosemite probé fonéticament de la paraula os en Athabaskan, el dialecte que seria ara el navajo.

Sempre que veig l'os dels meus peus de gats m'enrecordo de la história :)
En savia alguna més... però no tenen res a veure amb el parc.